Նկարագրություն
Գինին ունի գեղեցիկ բաց ծղոտագույն՝ նուրբ փրփրունությամբ։ Փրփրուն գինու նուրբ բույրում առկա են ծաղկային նոտաներ և թարմ բագետի նուրբ երանգներ։ Փրփրուն գինու թարմ և հաճելի համը բացահայտում է հանքային նրբերանգներ, որոնք վերածվում են երկարատև հետհամի։ «Քեուշ» ծագման բրուտը սպիտակ փրփրուն գինի է, որը արտադրվում է տեղական հայկական Ոսկեատ և Խաչքար հարջի խաղողի տեսակներից։ Հասունանալուց հետո բերքը հավաքվում և տեսակավորվում է ձեռքով։ Փրփրուն գինու երկրորդային խմորումն իրականացվում է ավանդական մեթոդով (շամպայն), իսկ նստվածքի վրա հասունացումը տևում է մինչև 20 ամիս։ Արդյունքում ստացվում է գինի՝ գեղեցիկ փրփրունությամբ և ծաղկային երանգներով փնջում։