Նկարագրություն
Ոսկեգույն-ծղոտագույն փրփրուն գինի։ Այն ունի թարմ բույր՝ վարդի թերթիկների, մեղրամոմի, դեղձի և սպիտակ ծաղիկների նոտաներով։ Փրփրուն գինին գրավում է իր մեղմ, կրեմային, հավասարակշռված համով՝ մրգային-ծաղկային նրբերանգներով և հաճելի քաղցրությամբ՝ ներդաշնակ հետհամում։ «Կարաս» Դյուտիչ փրփրուն կիսաքաղցր գինու արտադրության համար օգտագործվում է Մուսկատ Օտտոնել խաղող։ Հատապտուղները աճում են Արմավիրի մարզի ֆերմայի խաղողի այգիներում՝ հրաբխային ծագում ունեցող ծանր ժայռոտ հողերում։ Բերքահավաքը կատարվում է բացառապես ձեռքով. գինեգործարանում մրգերը ենթարկվում են ցողունազերծման, մեղմ սեղմման և խմորման 14-16°C ջերմաստիճանում 20 օրվա ընթացքում։ Երկրորդային խմորումն իրականացվում է փակ ճնշման տակ գտնվող տարաներում 30 օրվա ընթացքում։ «Շարմա» մեթոդ։