Նկարագրություն
Գինին ունի ինտենսիվ բույր՝ հասուն կարմիր մրգերի և մուգ հատապտուղների արտահայտիչ երանգներով, որոնք ներծծված են շոկոլադի և կծու համեմունքների նրբերանգներով: Գինու համը լի է, հարուստ, նրբագեղ, լավ հավասարակշռությամբ և կառուցվածքով, հյութալի մրգային երանգներով և կծու փայտային-կծու նրբերանգներով, լավ ինտեգրված տանիններով, թարմ թթվայնությամբ և երկար, չոր հետհամով: «Կարաս» Reserve Blend-ը չոր կարմիր գինի է, որը պատրաստված է միջազգային խաղողի տեսակների խառնուրդից: Խաղողի այգին բնութագրվում է լեռնային մայրցամաքային կլիմայով՝ տաք ամառներով և ցուրտ, չոր ձմեռներով: Հողերը ծանր են, քարքարոտ և հրաբխային ծագում ունեն: Բերքը հավաքվում է ձեռքով սեպտեմբերի կեսերին՝ 20 կիլոգրամանոց արկղերի մեջ: Գինու գործարանում հատապտուղները տեսակավորվում են կրկնակի ընտրության սեղանների վրա: 5 օրվա սառը մակերացումից հետո, 20 օրվա ընթացքում իրականացվում է խմորում 26-28 ºC ջերմաստիճանում և մալկաթնաթթվային խմորում: Այնուհետև գինին հասունանում է 225 լիտրանոց ֆրանսիական և հայկական կաղնե տակառներում 14 ամիս: