Նկարագրություն
Գինին ունի հարուստ նռնագույն-մանուշակագույն գույն։ Գինու անհավանական գեղեցիկ, բարդ բույրը լցված է սև հաղարջի և հյութալի բալի հմայիչ երանգներով, որոնք միահյուսված են ծխախոտի ծխի, տրյուֆելի, գարնանային ծաղիկների, պղպեղի, նոր կաշվի և գրաֆիտի նրբերանգների հետ։ Գինու հարուստ, զարմանալիորեն նուրբ համն ունի հմայիչորեն հարթ կառուցվածք։ Դրա տանինները մեղմ են, բայց միևնույն ժամանակ ապահովում են երկարատև հասունացման և զարգացման համար անհրաժեշտ կառուցվածքը։ Սև մրգերի և հատապտուղների նոտաների հիանալի միջուկը շրջապատված է շոկոլադի, խեժի, պղպեղի, անիսոնի և հողի երանգներով՝ պահպանելով իր ողջ շքեղությունը երկար հետհամում։ Շատո Ժիսկուրը համանուն կալվածքի հիմնական գինին է։ Խաղողի որթատունկերի տարիքը միջինում 35 տարի է։ Խաղողի այգիների հողը ավազ և խճաքար է, որի միջոցով արմատները խորը թափանցում են հողի մեջ։ Գինու արտադրության մեջ օգտագործվում է ձեռքով հավաք և խաղողի ուշադիր ընտրություն։ Գինու խմորումը տեղի է ունենում չժանգոտվող պողպատից և բետոնե տարաներում 28-30°C ջերմաստիճանում 18-24 օրվա ընթացքում։ Մալոկլակտիկ խմորումից հետո գինին լցնում են կաղնե տակառների մեջ, որոնց կեսը նոր են՝ հնեցման համար։ Գինին հնեցվում է 18 ամիս, շշալցումից առաջ գինին մաքրվում է ձվի սպիտակուցով։