Նկարագրություն
Գինու բուրավետ փունջը լի է հասուն կարմիր մրգերի և հատապտուղների նոտաներով, որոնք շրջապատված են վարդի թերթիկների նրբերանգներով: Գինու համը հավասարակշռված է, թարմացնող և մեղմ, բացահայտելով կարմիր բալի, ելակի, մշկընկույզի, դարչինի, մեխակի, վարդի և մեղրի երանգներ: Հետհամը հզոր և երկարատև է: «ԱրմԱս», վարդագույն՝ թարմացնող չոր վարդագույն գինի, պատրաստված Կարմրայուտ խաղողից: Խաղողի որթատունկի ծննդավայրը հայտնի է նաև գինեգործության ամենահին հայտնի ավերակների հայրենիքում, որոնք թվագրվում են ավելի քան 8000 տարի առաջ: Արագածոտնի մարզում ծովի մակարդակից 1400 մետր բարձրության վրա գտնվող «Գոլդեն Գրեյփ Արմասում» գինեգործ Էմիլիո Դել Մեդիկոն հարգանքի տուրք մատուցեց գինեգործության այս հուշարձանին՝ մասնակցելով Հայաստանի Վերածննդի գինեգործական ժառանգությանը, ստեղծելով մրցանակակիր հավասարակշռված «ԱրմԱս» գինին, որը վարդագույն է՝ պատրաստված Հայաստանի լավագույն բնական պաշարներից մեկից՝ Կարմրայուտ խաղողի տեսակից: