Նկարագրություն
Լիարժեք, հագեցած, չոր սպիտակ գինի՝ ինտենսիվ, բաց ոսկեգույն դեղին, շատ պայծառ գույնով և չափավոր արցունքոտությամբ։ Կծու բույր՝ նռան և ճյուղերի համով։ Ուժեղ համային հարձակում, բերանը լցնող՝ ուժեղ բնավորությամբ, հյութալի հասուն թթուներով և կծու հետհամով։ Լայնորեն կիրառելի է նախաճաշերի և ընդունելությունների ժամանակ՝ խորտիկների լայն տեսականիով։ Բնութագրական ուղեկից է սպիտակ մսի և թռչնամսի կամ դեռևս կարծր պանիրների համար։ Մատուցման ջերմաստիճան՝ 14°C։