Նկարագրություն
Կարմիր կիսաչոր գինի «Lu Rappaio» Primitivo di Manduria-ն պատրաստվում է Մանդուրիա շրջանում աճեցված Primitivo խաղողից: Ձեռքով հավաքված խաղողը մանրացվում և տեղադրվում է պողպատե տարաների մեջ, որտեղ քաղցուն խմորվում է վերահսկվող ջերմաստիճանում 20-30 օրվա ընթացքում: Գինին հասունանում է 12-18 ամիս ֆրանսիական կաղնե մեծ տակառներում: «Lu Rappaio»-ն լավ է համադրվում սնկով մակարոնեղենի, տապակած մսի, խորոված մսի, գառան մսի հետ: Գինին ունի առատ, հյութալի, փափուկ, լավ կառուցվածք ունեցող համ՝ կլորացված տանիններով, մուգ մրգերի և վայրի հատապտուղների նոտաներով, վանիլով, քաղցր համեմունքներով և հաճելի թավշյա հետհամով: Գինու առատ բույրը բացահայտում է ելակի կոմպոտի, սև հաղարջի, խնկունու, մանուշակագույն ծաղիկների և հումուսի երանգներ: