Նկարագրություն
«Արիաց» ածխածնային կարասի կարմիրը շքեղ չոր կարմիր գինի է, որը պատրաստվում է Ախտանակ խաղողի տեսակից, որը աճեցվում է ծովի մակարդակից 1100 մետր բարձրության վրա՝ արարատյան հովտի խաղողի այգիներում: Բերքահավաքը կատարվում է ձեռքով՝ հատապտուղների օպտիմալ հասունացման պահին, գինեգործարանում պտուղները 15 օր ենթարկվում են ածխածնային թրջման, որին հաջորդում է սեղմումը և խմորումը: Գինին վեց ամիս հասունացվում է հին դարավոր կավե կարասներում (ամֆորաներում): Համը կլոր է, միջին խտության, մեղմ, թավշյա հյուսվածքով, վայրի հատապտուղների և սևահողի նոտաներով, մետաքսանման տանիններով և երկարատև հետհամով, որը պարունակում է մուգ շոկոլադի և հասուն սևահերի նրբերանգներ: Հարուստ, ներդաշնակ բույրը բացահայտվում է բաժակում՝ սև հաղարջի և յասամանի ծաղիկների երանգներով: