Նկարագրություն
Յակուբյան-Հոբսը համաշխարհային ճանաչում ունեցող գինեգործ Պոլ Հոբսի նոր նախագիծ է, որը ծնվել է Յակուբյան ընտանիքի հետ գործընկերության արդյունքում: Յակուբյան-Հոբսի հայկական գինիները ժամանակակից, համաշխարհային մակարդակի գինիներ են՝ պատրաստված տեղական սորտերից, որոնք աճեցվում են Հայաստանի բարձրավանդակներում՝ Վայոց Ձորի մարզի հանքանյութերով հարուստ հողերում: Այս գինին, որը հասունացել է ֆրանսիական երկրորդական Կահորի կաղնու տակառների մեջ, անվանվել է Սարպինա՝ ի պատիվ որթատունկերի վարժեցման համար օգտագործվող ձողերի, ինչպես գրանցվել է հայկական գյուղատնտեսական պատմության գրքերում: Գինին առանձնանում է հարուստ, հզոր և նրբագեղ համով, որը լրացվում է կակաոյի և սև պղպեղի տաք նրբերանգներով: Գինին գրավում է շքեղ, նրբագեղ բույրով՝ մուգ հատապտուղների, կծու սալորի, թփուտների և համեմունքների բազմակողմանի երանգներով: