Նկարագրություն
Մարիուս Պեյոլ Կոտ դը Պրովանսը Պրովանսի թարմ, չոր վարդագույն գինի է, որը պատրաստվում է տարածաշրջանի դասական խաղողի տեսակներից՝ Գրենաշ, Սինսո, Սիրա, Տիբուրե և Մուրվեդր: Դրա բաց վարդագույն գույնը պարզ է և ախորժելի: Բույրը բարդ է՝ կարմիր հատապտուղների, սպիտակ դեղձի, ցիտրուսային և էկզոտիկ մրգերի նոտաներով: Համի մեջ այն նրբագեղ, կլոր և շատ թարմ է՝ թեթև մրգային քաղցրությամբ և կենսունակ թթվայնությամբ, նուրբ համեմունքային երանգներով և հաճելի, նուրբ հետհամով: Այն հիանալի ամառային ապերիտիվ է՝ զուգակցված նիսուազ աղցանի, սպիտակ մսի, նրբաճաշակ ուտեստների և խորոված ուտեստների հետ: Գինին պատրաստվում է կարճատև թրմման միջոցով 15°C ջերմաստիճանում, խմորվում է 16–18°C ջերմաստիճանում և շշալցվում է իներտ մթնոլորտում՝ թարմությունն ու բույրը պահպանելու համար: Պրովանսի տերուարը՝ իր տաք, չոր կլիմայով, բազմազան հողերով և Միստրալ քամով, ստեղծում է իդեալական պայմաններ խաղողի համար: Գինին արժանացել է հեղինակավոր մրցանակների, այդ թվում՝ արծաթե մեդալի 2017 թվականի International Wine Challenge մրցույթում և ոսկե մեդալի 2016 թվականի Gilbert & Gaillard մրցույթում։

